ایران در سال ۲۰۰۹ از نظر شاخص تبعیض جنسیتی در گزارش مجمع جهانی اقتصاد در میان ۱۳۴ کشور در ردیف ۱۲۸ قرار گرفت و در سال ۲۰۰۷ از لحاظ شاخص GEM که مرتبط با میزان مشارکت ن میباشد در رتبه ۸۷ از میان ۹۳ کشور محاسبه شده قرار داشت ف و همچنین در سال ۲۰۰۶ ایران از نظر شاخصهای توسعه مسایل ن، در رتبه ۸۴ قرار داشت و میزان درآمد مردان بهطور متوسط دو و نیم برابر ن بود .
میزان بیکاری ن در سال2006 تقریبا ۱۷۰ درصد مردان بودهاست.طبق گزارش مرکز آمار ایران، در ۱۳۹۷ از صد در صد جمعیت شاغل در ایران ۱۸٫۲ درصد یعنی حدود ۴٫۳۴ میلیون را ن تشکیل میدهند. از ۳ میلیون ۲۶۰ هزار نفر بیکار، ۱۰۱۰۶۰۰ یعنی ۳۱ درصد را ن تشکیل میدهند. بر اساس همین گزارش نرخ مشارکت اقتصادی ن ایران ۱۰ درصد کمتر از ن خاورمیانه است ، اما ن بسیاری در انقلاب ۱۳۵۷ شرکت داشتند.
ن در جامعه حال حاضر ایران از نظر اشتغال به دو گروه ن شاغل و ن خانه دار تقسیم می شوند.هریک از این گروه با مشکلات عدیده ایی روبرو هستند که برخی خانوادگی و برخی اجتماعی است . با بدتر شدن وضعیت اقتصادی کشور یکی از اقشاری که در کار خود با مشکل مواجه می شوند ن خانه دار هستند ، زیرا در بحران های اقتصادی مدیریت اقتصادی خانواده در جامعه ایران که بیشتر در اختیار ن خانه دار است قطعا دستخوش بحران خواهد شد . این قشر ، طبقه ایی از اجتماع هستند که نتنها مدیریت اقتصادی خانواده بلکه مدیریت اجتماعی ، عاطفی و تربیتی خانواده را نیز برعهده دارند . مشکلات حال حاضر کشور ایران سازمان خانواده را نشانه رفته است و مدیران ارشد کشور اگر این نگاه را نداشته باشند قطعا آینده ایران را دستخوش بحران کرده اند .
دکتر علی شیخ اعظمی
عضو هیات علمی دانشگاه
درباره این سایت